понеділок, 26 грудня 2022 05:50

Військові літаки Китаю заходять в повітряний простір Тайваню

47 літаків китайських військово-повітряних сил перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційного буфера.

Вони увійшли до південно-західної зони протиповітряної оборони Тайваню за останню добу, заявило міністерство оборони Тайваню в Twitter.

71 літак ВПС та сім кораблів військово-морських сил Китаю було виявлено біля Тайваню вночі 26 грудня.

Збройні сили Тайваню стежили за ситуацією та доручили літакам, кораблям ВМФ та наземним ракетним комплексам "реагувати на ці дії", йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін зробив заяву щодо кінця війни в Україні

Автор: twitter.com/MoNDefense
  47 літаків Китаю наблизилися до Тайваню
47 літаків Китаю наблизилися до Тайваню

У Пекіні заявили про проведення "навчань із завдання ударів" у морі та повітряному просторі навколо Тайваню у відповідь на невизначену "провокацію" з боку демократично керованого острова та США.

Тайвань зазначає, що навчання Китаю показали, що Пекін "руйнує регіональний мир і намагається залякати тайванський народ".

22 грудня до зони ідентифікації протиповітряної оборони Тайваню увійшли 21 винищувач і чотири бомбардувальники H-6 ВПС Китаю, а також літаки раннього попередження, протичовнові літаки та літаки-заправники. Тайвань підняв у повітря військову авіацію.

Зараз ви читаєте новину «Військові літаки Китаю заходять в повітряний простір Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі