понеділок, 12 грудня 2022 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Військову техніку для ЗСУ почали ремонтувати у Словаччині

Військову техніку для ЗСУ почали ремонтувати у Словаччині
У Словаччині запрацювала база з ремонту великої військової техніки для України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Словаччині почала функціонувати база ремонту великої військової техніки для Збройних сил України.

Вона розташована поблизу словацько-українського кордону, пише Bild.

"За допомогою нового ремонтного центру поблизу кордону Словаччини з Україною уряду та збройова промисловість хочуть забезпечити подальше використання важких озброєнь для відображення агресивної війни Росії", – заявив бригадний генерал, голова спеціального штабу України в міністерстві оборони Німеччини Крістіан Фройдінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина переданих Україні гаубиць перебувають у неробочому стані – New York Times

Німецька танкобудівна компанія Krauss-Maffei Wegmann організовує в регіоні ремонт великої техніки, яка була зношена або пошкоджена в боях в Україні, таких як самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Раніше повідомлялося, що ремонтний завод у місті Молдава-над-Бодвоу на сході Словаччини не лише ремонтуватиме, а й модернізуватиме українську військову техніку.

7 грудня уряд Словаччини схвалив новий пакет військової допомоги для України. У нього входить боєзапас, великі калібри, також для винищувачів, теплі речі та інше спорядження.

Зараз ви читаєте новину «Військову техніку для ЗСУ почали ремонтувати у Словаччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі