понеділок, 06 лютого 2023 07:32

ВМФ Росії втратив свій найбільший атомний підводний човен

ВМФ Росії втратив свій найбільший атомний підводний човен
Росія втратила найбільший атомний підводний човен. Фото: tadviser.ru

У Росії з бойового складу Воєнно-морського флоту РФ вивели важкий атомний підводний човен "Дмитро Донський", який є найбільшим у світі з водотоннажності.

На підводний човен чекає утилізація, повідомляє "Комерсант".

"Дмитро Донський" чекатиме утилізації на військово-морській базі в Сєвєродвінську разом із двома іншими підводними човнами такого ж проєкту з індексом 941", – пише російське видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ уразили поблизу Херсона вороже судно: подробиці

Підводний човен "Дмитро Донський" був включений до бойового складу флоту в 1980 році в межах проєкту 941. За водотоннажністю він є найбільшим у світі – 48 тис. т. Якийсь час підводний човен був і найбільшим за розмірами – 172 м завдовжки і 23 м завширшки.

Торік у російському Мурманську 22 грудня спалахнула пожежа на авіанесучому крейсері "Адмірал Кузнєцов", який досі стоїть там на ремонті.

Із 2018 року крейсер стоїть у Північноморську на плановому ремонті. У грудні 2019-го на авіанесучому крейсері сталася пожежа, причиною якої стала іскра від зварювального апарату, що потрапила на промаслену ганчірку. Площа загоряння склала 500 кв. м. Тоді загинули двоє людей, а ще 14 осіб постраждали.

Зараз ви читаєте новину «ВМФ Росії втратив свій найбільший атомний підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі