пʼятниця, 04 лютого 2022 07:04

Визначили країни, де найбільше лютує Covid-19

Станом на ранок п'ятниці у світі діагностували понад 388,5 млн Covid-випадків.

Найбільше хворих виявили у Бразилії, Франції та США, свідчать дані Worldometers. Україна на 21-му місці у світі.

У Бразилії 2 лютого зафіксували понад 286 тис. нових інфікованих за добу, у Франції - понад 274 тис., а у США - майже 256 тис. нових інфікувань. Далі за кількістю хворих у рейтингу перебувають Німеччина та Росія.

Водночас загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу у Франції з початку пандемії перевищила 20 млн.

Лідерами з добової смертності стали: США (2 376), Індія (1 100), Росія (617) та Бразилія (923). Загалом померли понад 11 310 людей. За добовою смертністю в Європі лідирують Росія, Італія та Велика Британія. Україна – шоста у рейтингу.

Автор: worldometers.info
  Україна – шоста в Європі за добовою смертністю
Україна – шоста в Європі за добовою смертністю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столиця може перейти до червоної зони: назвали терміни

В Європі за добовим приростом хвороби лідирують Франція, Німеччина та Росія. За весь час пандемії вилікувались від недуги понад 307 млн осіб. Наразі нараховується понад 75 млн активних випадків захворювання. Від початку пандемії підтвердили понад 5,7 млн смертей.

Жовта зона карантину в Україні скоротилася вдвічі. Станом на 4 лютого у ній знаходяться дві області - Кіровоградська та Полтавська. Більшість областей України перебувають в помаранчевій зоні. У червоній зоні Івано-Франківська та Рівненська області.

Зараз ви читаєте новину «Визначили країни, де найбільше лютує Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі