пʼятниця, 11 грудня 2020 09:55

Біло-червоно-білий прапор у Мінську оголосили поза законом

Біло-червоно-білий прапор у Мінську оголосили поза законом
Біло-червоно-білі прапори в Мінську оголосили поза законом. Фото: скрін з відео

У столиці Білорусі вивішування біло-червоно-білих прапорів прирівняли до пікетів та оголосили поза законом.

Такі прапори на житлових будинках назвали незареєстрованою символікою, повідомляє БелТА з посиланням на органи правопорядку.

"У разі надходження до оперативно-чергової служби територіальних РУВС Мінська заяв і повідомлень громадян, а також при безпосередньому виявленні співробітниками відділу внутрішніх справ фактів розміщення на фасадах житлових будинків, зокрема вікнах, балконах і лоджіях, прапорів біло-червоно-білих кольорів, які не зареєстровані в установленому порядку, такі факти негайно фіксуватимуться для проведення перевірки хгідно з Процесуально-виконавчим кодексом про адміністративні правопорушення", - розповіли в Первомайському РУВС.

Згідно з чинним законодавством, зокрема статтею закону "Про масові заходи", такі дії білоруська міліція тепер трактує як проведення масового заходу - пікетування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізна завіса. Білорусь закриває кордон на виїзд

"За що, у разі відсутності відповідного дозволу Мінміськвиконкому, передбачена адміністративна відповідальність. Санкція цієї частини статті передбачає штраф у розмірі до 30 базових величин або адміністративний арешт", - повідомив заступник начальника РУВС.

За такі правопорушення міліціонери в Мінську склали понад 20 адмінпротоколів, які спрямували на розгляд до суду.

Мінський суд приговорив білоруса Максима Павлющика до 2 років за ґратами за напис на асфальті "Не забуваймо" на місці загибелі протестувальника Олександра Тарайковського.

Зараз ви читаєте новину «Біло-червоно-білий прапор у Мінську оголосили поза законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі