четвер, 30 червня 2022 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Викликають на навчання": у Білорусі масово роздають повістки - ЗМІ

"Викликають на навчання": у Білорусі масово роздають повістки - ЗМІ
Білорусам вручають повістки нібито на навчання. Фото: eastnews.ua

У прикордонній з Україною Гомельській області Республіки Білорусь масово викликають військовозобов'язаних до військкоматів.

Їм вручають повістки нібито на навчання, передає білоруське видання "Зеркало" 30 червня.

Мешканці Гомельської області протягом уже кількох днів повідомляють про виклики до військкоматів чоловіків і жінок, які придатні до військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанії Білорусі вивели гроші та техніку з України перед вторгненням РФ

"Судячи з повідомлень читачів, масово повістки стали надсилати останні три-чотири дні", – зазначили журналісти.

Також у виданні повідомили, що в повістках, які вручають білорусам, не вказано, на підставі чого треба з'явитися у військкомат. Водночас за неявку погрожують відповідальністю.

"Про виклики до військкоматів протягом найближчого місяця нам розповіли читачі зі столиці, а також Гродненської, Могилевської та Вітебської областей. Десь звіряють дані, десь викликають на навчання", – повідомляє "Зеркало".

Водночас у білоруських військкоматах аргументують повістки "мобілізаційними навчаннями".

Офіційний Мінськ стверджує, що Білорусь не несе загроз для України і скаржиться на "інформаційну війну", заявив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович.

Він спробував спростувати інформацію про те, що з території Білорусі може початися ще одне вторгнення в Україну. За словами Вольфовича, українська сторона нібито "ставить заслін" проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У Брестській та Гомельській областях Білорусі, які межують з Україною, планують провести приховану мобілізацію. Військові комісаріати цих регіонів вивчають можливості для цього, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Викликають на навчання": у Білорусі масово роздають повістки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі