середа, 27 липня 2022 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відповімо швидко й суворо" – США назвали наступний крок РФ в Україні

"Відповімо швидко й суворо" – США назвали наступний крок РФ в Україні
США пригрозили РФ суворою відповіддю у разі анексії окупованих територій України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Сполучених Штатах Америки заявили про наступний крок Росії у війні проти України. Він полягає в анексії окупованих територій.

Америка попередила країну-агресора, що в такому разі її очікує швидка й сувора відповідь. Про це повідомили у Facebook посольства США в Україні 27 липня.

"Нам відомий наступний крок Росії. Росія закладає основу для анексії окупованої нею української території, що є прямим порушенням суверенітету України. Якщо Росія продовжить реалізацію своїх планів анексії, ми відповімо швидко й суворо разом із нашими союзниками та партнерами", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судний день" РФ для НАТО: як Альянс готується захищатися від Кремля

Раніше представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі оголосив, що Москва розпочинає розгортання версії "схеми анексії" 2014 року. Зокрема, "вивчає" плани щодо незаконного захоплення Херсонщини, Запоріжжя і Донбасу.

Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж, вірогідно, російські окупанти намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Відповімо швидко й суворо" – США назвали наступний крок РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі