вівторок, 08 серпня 2023 08:07

Відновлення зернової угоди ‒ США продовжать тиснути на Росію

Відновлення зернової угоди ‒ США продовжать тиснути на Росію
У США заявили, що тиснутимуть на РФ для відновлення дії зернової угоди. Фото: apnews.com

Сполучені Штати Америки намагатимуться змусити Росію повернутися до виконання зернової угоди.

Для цього Вашингтон й надалі тиснутиме на Кремль. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

Однак, за його словами, Москва поки не проявляє бажання відновити "зерновий коридор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на пшеницю зростають: світові ринки відреагували на українські удари по кораблях РФ

"Ми продовжимо тиснути на Росію, щоби вона повернулася до Чорноморської зернової ініціативи", ‒ заявив Міллер.

Він запевнив, що США не вірять російським відмовкам про причини виходу з угоди. За його словами, експорт російського зерна і добрив мав одні з найвищих показників під час дії Чорноморської ініціативи.

Міллер також наголосив, що США продовжать роз'яснювати решті світу, що саме Росія несе відповідальність за зрив угоди і бомбардування українських портів.

"Отже, ми будемо наполягати на цьому й закликаємо країни по всьому світу, які залежать від експорту зерна з України та з регіону, здійснювати дипломатичний тиск на РФ", ‒ додав Міллер.

17 липня у Кремлі заявили, що РФ відмовляється продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 5 серпня провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом. Політики обговорили зернову угоду. Блінкен наголосив на потребі протидіяти негуманному використанню Кремлем продовольства як зброї війни.

Зараз ви читаєте новину «Відновлення зернової угоди ‒ США продовжать тиснути на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі