четвер, 31 березня 2022 08:23

Від Росії вимагають $3,5 млрд за вкрадені літаки

Від Росії вимагають $3,5 млрд за вкрадені літаки
З початку війни дублінській компанії вдалося повернути 22 зі 135 літаків і 3 з 14 двигунів, які були розміщені на російських авіасуднах. Фото: unsplash.com

Після запровадження санкцій Росія не повернула літаки та двигуни, які брала в лізинг. Найбільша у світі компанія з лізингу літаків AerCap подала страхову вимогу на суму $3,5 млрд, щоб відшкодувати втрати.

Про це пише Financial Times.

Росія була зобов'язана повернути літаки до вівторка 29 березня. Однак цього не зробила.

З початку війни дублінській компанії вдалося повернути 22 зі 135 літаків і три з 14 двигунів, які були розміщені на російських авіасуднах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - послам: Не буде зброї і санкцій - шукайте нову роботу

"Зараз лізингова компанія вимагає від Росії 3,5 мільярда доларів, - зазначив виконавчий директор Енґус Келлі. - Компанія націлена досягнути задоволення всіх своїх претензій за страховими полісами, а також вдаватиметься до інших доступних засобів правового захисту".

У рамках санкцій, які наклали на Росію, лізингові компанії мали розірвати контракти з російськими авіалініями та відкликати свої літаки й двигуни.

У Росії застрягли понад 500 літаків, вартістю приблизно в $10 млрд, які агресор не хоче віддавати. Уряд Росії офіційно повідомив про намір не віддавати лізингові літаки на вимогу власників. Таке рішення оголосив міністр транспорту РФ Віталій Савельєв.

Зараз ви читаєте новину «Від Росії вимагають $3,5 млрд за вкрадені літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі