пʼятниця, 02 квітня 2021 13:12

Від передозування наркотиками за рік у країні померли 88 тис. людей

Від передозування наркотиками за рік у країні померли 88 тис. людей
Рой Лі із дівчиною Трін Міллс, коли та тримає фото свого сина Шейна Роберта Міллса в День чорної кулі, присвячений тим, хто вмер від передозувань, 6 березня 2021-го. У 2015-му Міллс втратила сина через 2 дні після його 30-річчя / Getty Images

Близько 88 тис. людей померли у США від передозування наркотиками за рік - із серпня 2019 року по серпень 2020-го.

Наркотики, які використовують для лікування сильного болю, в останні роки стали причиною понад 70% усіх смертей від передозувань. У країні в рік коронавірусу зафіксували різкий стрибок кількості смертей, пов'язаних з наркотиками. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо підлітків опинились в лікарні після наркотичної вечірки

За словами виконувача обов'язків глави Управління національної політики з контролю за наркотиками Білого дому, за рік кількість смертей від передозувань виросла на 20 тис.

За останні 2 десятиліття від передозувань у США померли близько 841 тис. людей. Кількість смертей щороку росте, починаючи з 1999-го. 2010 року понад 38 тис. американців померли від передозувань. 2019-го 70,6 тис. 28% померли від опіоїдів, які їм продали за рецептами.

За даними Національного інституту боротьби зі зловживанням наркотиками, до 29% пацієнтів, яким прописали опіоїди для лікування хронічного болю, зловживають ними.

У деяких містах рівень смертності від передозувань перевершив рівень вбивств. Смертельні партії героїну з додаванням фентанілу циркулювали по всій території США, а війна з наркотиками жорстко криміналізувала вживання і переконала багатьох американців покладатися на незаконні ринки.

Очікується, що Білий дім незабаром представить план з 7 частин щодо зниження рівня смертності від передозувань.

Від коронавірусу за рік у США з населенням 328 млн осіб померли понад 553 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Від передозування наркотиками за рік у країні померли 88 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі