понеділок, 30 листопада 2020 10:44

"Ви розумієте українську?" - Меркель розпитувала Тихановську про Україну

"Ви розумієте українську?" - Меркель розпитувала Тихановську про Україну
Світлана Тихановська зустрілась з Ангелою Меркель. Фото: www.dw.com

Білоруська політична діячка Світлана Тихановська розповіла про незвичне питання, яке на зустрічі отримала від канцлерки Німеччини Анґела Меркель.

Подробицями жінка поділилась в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Тихановської, Меркель запитала, чи розуміє вона українську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська заявила про бажання зустрітися з Путіним

"Анґела Меркель говорить про Україну, про українську мову. Вона каже: "Ви розумієте українську?" Я кажу: "Звісно, я розумію: вона близька з білоруською, з російською не схожа, і ми досить легко розуміємо одне одного". – "Ну, добре". Ось така швидкоплинна розмова була в нас", - поділилась жінка.

Вона додала, що з Меркель спілкувались англійською мовою, незважаючи на те, що канцлер розуміє російську.

Світлана Тихановська протягом вересня-жовтня зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель, президентом Литви Ґітанасом Науседою, президенткою Словаччини Зузанною Чапутовою, прем'єр-міністрами Польщі і Словаччини, міністрами закордонних справ Австрії, Греції, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини як лідерка білоруської опозиції.

Імовірний переможець президентських виборів у США Джо Байден має намір зустрітися найближчим часом із лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською.

Зараз ви читаєте новину «"Ви розумієте українську?" - Меркель розпитувала Тихановську про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі