субота, 28 листопада 2020 14:23

Тихановська заявила про бажання зустрітися з Путіним

Тихановська заявила про бажання зустрітися з Путіним
Тихановська вважає, що Кремль не надає пряму підтримку режимові Лукашенка. Фото: Reuters

Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська хотіла б зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Вона повідомила "Радіо Свобода", що опоненти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка намагаються бути в контакті з Росією.

"Ми хотіли би викласти свою точку зору, хотіли би почути позицію Росії з білоруського питання. Ми – сусіди. І ми будемо продовжувати наші взаємовідносини в майбутньому. Хотілося б поспілкуватися. І білоруси на це дуже чекають. Не підтримки режиму Лукашенка, а висловлювання про білорусів, про наше бажання розбудовувати наше майбутнє усім разом, а не зусиллями однієї людини", – сказала Тихановська.

Наступного дня після голосування Путін привітав Лукашенка з оголошеною перемогою на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова влада скасує всі договори Лукашенка з Росією

"Привітати, то привітав. Але ви знаєте, мені так здається, в Росії теж не очікували, що протестний рух цього разу сильний, і ми йтимемо до перемоги, тому що в очах білорусів Лукашенко не є легітимним. І ця боротьба, цей протестний рух проти хамства, проти неповаги, проти нелюдяності вже зараз. Розумієте? Тоді ніхто ж не очікував, що так буде. Це тільки білоруси самі знали, що цього разу все буде інакше. І, як ми бачимо, тоді надала підтримку Росія режиму Лукашенка. Але зараз якийсь процес вичікування, очікування. Активної підтримки з боку Росії немає", – вважає Тихановська.

Їй поки не надходило сигналів з Кремля стосовно можливої зустрічі з Путіним.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська планує відвідати Україну найближчим часом. Візит носитиме дружній характер, заявила Тихановська в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Тихановська заявила про бажання зустрітися з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі