четвер, 10 листопада 2022 02:34

Велика Британія відправить Україні ще тисячу зенітних ракет

Велика Британія відправить Україні ще тисячу зенітних ракет
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив про додаткову військову допомогу Україні. Фото: eastnews

Велика Британія надасть Україні ще тисячу ракет класу "земля-повітря", щоб допомогти відбивати російські атаки на критичну інфраструктуру.

Ракети можуть використовуватись у комплексі з наявними у ЗСУ засобами. Про це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив у тренувальному центрі, де навчаються військові ЗСУ.

"Це зобов'язання щодо встановлення ще сотень ракет "земля-повітря" продовжує нашу оборонну підтримку України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконного націлювання на критично важливу національну інфраструктуру", – сказав Бен Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії назвало причину провалу російського бліцкригу в Україні

Обладнання складається з пускових установок і ракет і здатне збивати повітряні цілі, зокрема російські безпілотники та крилаті ракети.

Офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін у своєму Telegram припустив, що це ракети для американських ЗРК NASAMS.

Він також додав, що Велика Британія вже підготувала понад 7400 новобранців ЗСУ та понад 60 молодших командирів Збройних Сил України. Зараз там навчаються 1900 українських військових.

Велика Британія відправить в Україну більше 25 тисяч комплектів одягу для екстремально холодної погоди. Також комплекти йдуть на додаток до більше ніж 7 тисяч комплектів звичайного одягу для холодної погоди

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відправить Україні ще тисячу зенітних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі