вівторок, 01 листопада 2022 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Великої Британії назвало причину провалу російського бліцкригу в Україні

Міноборони Великої Британії назвало причину провалу російського бліцкригу в Україні
Російські війська зазнали розгрому в Бучі на Київщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Блискавичне російське вторгнення в Україну провалилося тому, що окупаційні війська не забезпечили собі нормальний зв'язок, бронезахист та комплексну протиповітряну оборону.

Більше того, росіяни зазнали невдачі, маючи перевагу в кількості. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, якого цитує The Guardian.

"Вони могли похвалитися тим, скільки у них БМП та танків, але у них не було ані нормальної комплексної ППО, ані нормального зв'язку, ані нормальної захисної броні на їхній бронетехніці, яку "Джавеліни" просто розібрали. І при всій своїй масі вони не могли рухатися далі", – зазначив Воллес під час засідання комітету з міжнародних відносин та оборони у британському парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал ЗСУ назвав три чинники, які вплинуть на подальший перебіг війни

Він також прокоментував, як війна в Україні змінить планування НАТО.

"У холодній війні у кожного з нас були визначені свої місця, ми всі знали, в якій частині німецького кордону ми будемо розгорнуті. Насправді все звелося до таких деталей, що пілоти знали цілі для свого роду "Дня Д", – сказав він.

Воллес зауважив, що не очікує такої самої деталізації.

"Але це означає, що НАТО має прояснити, в чому полягає спільний військовий план і яку роль у ньому відіграє Велика Британія", – додав міністр оборони.

Збройні сили України продовжують наступ на Харківському, Луганському й Херсонському напрямках.

Паралельно ЗСУ відбивають атаки окупантів на Донецькому напрямку, свідчить свіжа карта бойових дій, яку опублікувало міністерство оборони Великої Британії Twitter 1 листопада.

Сили оборони України знищили склад окупантів і п'ять одиниць техніки в Запорізькій області 29 жовтня.

Втрати особового складу становлять до 30 осіб загиблими й близько 100 пораненими. Інформацію підтвердив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 1 жовтня у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії назвало причину провалу російського бліцкригу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі