середа, 13 червня 2018 08:57

Валіза, вокзал, Європа - кожен 5-й москвич думає про виїзд з Росії

  Росіяни масово хочуть покинути РФ. Фото: ИноСМИ
Росіяни масово хочуть покинути РФ. Фото: ИноСМИ

Кожен п'ятий житель Москви хоче емігрувати. Вони вдвічі частіше бувають за кордоном, мають закордонні паспорти, відкриті візи і налаштовані жити в іншій країні. Жителі інших регіонів РФ меншою мірою думають про це.

У чверті росіян є чинний закордонний паспорт, третина хоча б раз бувала за кордоном, показало опитування 1600 осіб у 52 регіонах. Відкрита віза для в'їзду в іншу країну є у 9% населення, передає "Левада центр".

В останній рік популярні маршрути для росіян - Туреччина, Таїланд, Греція, Італія та Іспанія. Для москвичів - Туреччина, Іспанія, Італія, Кіпр і Таїланд.

Після анексії Росією Криму, бажання переїхати за кордон на постійне місце проживання у росіян поменшало.

У 2011-2013 роках хотіли виїхати 20-22%, 2014-го емігрувати не проти 17%, 2017 року - 15%. Твердо налаштовані на від'їзді лише 3%.

Тільки 7% москвичів хочуть покинути РФ назовсім, 11% відповіли на це питання "скоріше так", ще 2% не змогли дати відповідь.

26% опитаних жителів Москви мають рідних або знайомих, які за останній час назавжди покинули країну. Їхнє бажання виїхати з Росії вдвічі більше, ніж у жителів невеликих міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ обікрали вболівальників з чотирьох країн

Під час "Прямої лінії" 7 червня о 12:00 президент РФ Володимир Путін зізнався, що Росія анексувала Крим. Сталося це під час обмовки.

Зараз ви читаєте новину «Валіза, вокзал, Європа - кожен 5-й москвич думає про виїзд з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі