четвер, 23 вересня 2021 14:24

Вакциновані вагітні передають антитіла новонародженим

Вакциновані вагітні передають антитіла новонародженим
Новонароджений в Мехіко. Дослідження говорить, що вакциновані матері передають імунітет дітям / Reuters

Згідно з дослідженням, опублікованим в "Американському журналі акушерства й гінекології", вагітні, яким вводять мРНК-вакцини, передають дітям високі рівні антитіл.

Дослідження одне з перших, у якому вимірювали рівні антитіл у пуповинній крові, щоб визначити імунітет дітей від вакцинації їхніх матерів. Про це пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від Сovid-19

Воно засвідчило, що в 36 протестованих новонароджених були антитіла проти Covid-19 після вакцинації їхніх матерів щепленнями від Pfizer або Moderna. Ці дані можуть допомогти спонукати більшу кількість жінок пройти вакцинацію.

"Рекомендуємо всім вагітним пройти вакцинацію", - сказала акушерка й співавторка дослідження Ешлі Роман.

Національні інститути охорони здоров'я почали дослідження MOMI-VAX, щоб виміряти, як довго діятимуть антитіла проти Covid-19 у жінок, вакцинованих під час вагітності. Ті ж дослідники також оцінюватимуть передавання індукованих вакциною антитіл немовлятам через плаценту й грудне молоко.

Німецькі органи охорони здоров'я планують нові правила, згідно з якими невакцинованих працівники не отримуватимуть компенсацію за втрату зарплати, якщо через коронавврус їх вимушено відправлять на карантин. Правила набудуть чинності 11 жовтня, ідеться в проєкті документу уряду.

Зараз ви читаєте новину «Вакциновані вагітні передають антитіла новонародженим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі