середа, 10 січня 2024 10:24

"Вагнерівці" продовжують тренувати білоруських військових - ISW

"Вагнерівці" продовжують тренувати білоруських військових - ISW
Бойовики групи "Вагнера" тренують військових у Білорусі. Фото: slovoidilo.ua

Бойовики ПВК "Вагнер" у грудні 2023 року продовжували тренувати спецпризначенців і військових у Республіці Білорусь.

Росія посилює військову присутність на теренах цієї країни, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Незалежна білоруська моніторингова група Hajun Project 1 січня повідомила, що невстановлена кількість співробітників групи "Вагнер" тренувала особовий склад загонів спеціального призначення МВС Білорусі "Торнадо", "Шторм" і "Тайфун". "Вагнерівці" також тренували особовий склад білоруської 51-ї артилерійської бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль зміцнює Росгвардію - британська розвідка

За даними аналітиків, особовий склад "Вагнера" також навчає курсантів на місячних і тритижневих курсах на факультеті внутрішніх військ Білоруської військової академії.

Супутникові знімки показують, що у листопаді та грудні 2023 року кількість військової техніки у таборі групи "Вагнер" в містах Целі й Осиповичі Могильовської області зменшилася на 30%. Група Hajun припускає, що сили "Вагнера" могли вивезти техніку до Росії або передати її регулярним Збройним силам РФ.

Повідомляється також, що у грудні 2023 року Росія доставила до Білорусі близько 5 млн боєприпасів. Білоруська спілка залізничників заявила 8 січня, що потяг із боєприпасами виїхав із Барнаула, Республіка Алтай, 10 грудня і досяг місця призначення в місті Голинець, Могильовська область, 22 грудня.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" восени відновила набір найманців.

Бойовиків набирають в Уральському регіоні Росії, повідомляють росЗМІ. Пермський представник "вагнерівців" підтвердив, що інформація про набір достовірна.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" продовжують тренувати білоруських військових - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі