неділя, 07 січня 2024 11:04

Кремль зміцнює Росгвардію - британська розвідка

Кремль зміцнює Росгвардію - британська розвідка
У британській розвідці прокоментували зміцнення Росгвардії. Фото: slovoidilo.ua

Росгвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад у зв'язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки Росії внаслідок війни проти України.

Зокрема, у підпорядкування Росгвардії з жовтня 2023 року перейшли елементи приватної військової компанії "Вагнер". А з січня 2024 року - ще й батальйон "Восток" так званої ДНР. Про це в новому огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві створили парамілітарну структуру - британська розвідка

За даними британської розвідки, Москва також активно намагається розформувати угруповання ДНР "Каскад", яке спеціалізувалося на операціях з безпілотниками, і підпорядкувати його частини Росгвардії.

"У липні 2023 року Держдума РФ дозволила Росгвардії застосувати більш важке озброєння. Нові можливості, а також їх посилення досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, означатимуть значне підвищення бойової ефективності", - йдеться у повідомленні.

Партія російського диктатора Володимира Путіна "Единая Россия" активізує рекрутинг у власну приватну армію.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що путінська партія обзавелась власною приватною армією - так званою ПВК "Еспаньола".

Зараз ви читаєте новину «Кремль зміцнює Росгвардію - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі