четвер, 04 січня 2024 13:24

У Москві створили парамілітарну структуру - британська розвідка

У Москві створили парамілітарну структуру - британська розвідка
За даними британської розвідки, в Москві створили парамілітарну структуру. Фото: wikipedia.org

Влада Москви створила спеціальну "охоронну" структуру за вказівкою з Кремля.

Із літа 2023 року ця структура набуває дедалі більше парамілітарних ознак. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У листопаді 2022 року президент Росії Володимир Путін надав владі Москви повноваження створити спеціальну силову структуру для охорони столичного метрополітену. Згодом вона отримала назву "відомчої охорони уряду Москви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена оцінили готовність Путіна до переговорів з Україною

За даними британської розвідки, з липня 2023 року ця структура почала набувати рис парамілітарної організації. Зокрема, отримала дозвіл застосовувати вогнепальну зброю. У неї розраховують залучити 15 тисяч осіб, з яких ймовірно залучили вже кілька тисяч.

Аналітики зазначають, що це ще один приклад російської традиції створювати парамілітарні структури, окремі від регулярної армії. Припускають, що поштовхом до посилення "відомчої охорони" стали побоювання щодо готовності силових структур у Москві після невдалого заколоту лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Також проєкт є можливістю для москвичів добровільно взятися за "патріотичні" обов'язки у воєнний час, уникаючи при цьому відправлення на передову в Україні. Мер Москви Сергій Собянін досі успішно обмежував прямий вплив конфлікту на жителів столиці, які живуть відносно добре. Більшість росіян, які поповнюють російську статистику втрат в Україні, походять з бідніших провінційних регіонів", - зазначають у британській розвідці.

Партія російського диктатора Володимира Путіна "Единая Россия" активізує рекрутинг у власну приватну армію.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що путінська партія обзавелась власною приватною армією - так званою ПВК "Еспаньола".

Зараз ви читаєте новину «У Москві створили парамілітарну структуру - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі