субота, 10 серпня 2024 01:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У трьох областях Росії ввели режим контртерористичної операції

У трьох областях Росії ввели режим контртерористичної операції
Режим контртерористичної операції ввели у Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Фото: Фокус

У Брянській, Курській та Бєлгородській областях Росії ввели режим контртерористичної операції через "підвищення рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України".

Про це повідомляє російський Національний антитерористичний комітет.

У Росії "режим контртерористичної операції - це комплекс заходів із застосуванням військ, техніки та зброї з метою запобігання терактам та знешкодженню диверсантів чи терористів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ ЗСУ на Курщині: Україна освоїла новий стиль ведення війни

Зокрема, під час "режиму КТО" силові структури у РФ мають ширші права, ніж зазвичай. Наприклад, допускаються такі заходи:

у громадян можуть вилучати транспортні засоби (для доставлення поранених до лікарень або переслідування терористів), машини також можуть відбуксирувати, якщо вони заважають проведенню операції;

особи, які проводять КТО, можуть безперешкодно проникати у будинки, квартири та на земельні ділянки громадян.

відключення стільникового зв'язку;

обмеження руху як пішоходів, так і автомобілів;

контроль за телефонними переговорами та іншою інформацією, що передається по телекомунікаційним каналам;

посилення охорони громадського порядку, огляд на в'їзді в зону КТО;

призупинення діяльності небезпечних виробництв та організацій, де використовуються вибухові, радіоактивні, хімічні та біологічно небезпечні речовини

Режим КТО вводили в Чечні 1999 року, його було скасовано лише 2009 року. Також його запроваджували в окремих районах Інгушетії, Дагестану, Карачаєво-Черкесії, Північної Осетії, Ставропольського краю.

Режим КТО вводили у Бєлгородській області, коли туди нібито проникли диверсанти. Також його на два дні вводили у Москві, Московській та Воронезькій областях у червні 2023-го під час походу ПВК "Вагнер" та Євгена Пригожина.

Зараз ви читаєте новину «У трьох областях Росії ввели режим контртерористичної операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі