неділя, 13 грудня 2009 16:26

У Таїланді затримали літак, який перевозив 40 тонн зброї... в Україну?

У Таїланді затримали літак, який перевозив 40 тонн зброї... в Україну?
Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію про затримання в Таїланді літака Іл-76 зі зброєю на борту, який нібито прямував в Україну.


Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МЗС.

Як повідомляють деякі ЗМІ з посиланням на таїландське агентство ТНА, Іл-76 з майже 40 тоннами зброї був затриманий у суботу після огляду в аеропорту Дон Міанг в Бангкоку.

У цьому аеропорту літак приземлився для дозаправки. На його борту було виявлено стрілецьку зброю, вибухівку, гранатомети і навіть зенітно-ракетні комплекси.

За інформацією агентства, командир екіпажу на допиті у таїландській поліції повідомив, що літак вилетів з України і завантажив зброю в Північній Кореї. Після дозаправок у Таїланді і на Шрі-Ланці літак повинен був прибути в Україну.

При цьому командир судна стверджує, що екіпаж не знав про військовий характер вантажу.

Екіпаж літака складається з 5 осіб (громадяни Білорусії і Казахстану). Літак Іл-76 зареєстрований у Грузії.

Британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі раніше повідомила, що літак Іл-76 перевозив зброю, імовірно, з Північної Кореї до Південної Азії.

Як стверджує заступник прем"єра Таїланду, члени екіпажа намагалися дезинформувати владу Таїланду, заявивши, що перевозять устаткування для буріння нафтових свердловин.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді затримали літак, який перевозив 40 тонн зброї... в Україну?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі