понеділок, 21 жовтня 2024 14:06

У США в останній момент зупинили страту чоловіка

У США в останній момент зупинили страту чоловіка
У США в останній момент зупинили страту чоловіка. Фото: Innocence Project

У Техасі в останній момент зупини смертну кару чоловіка за смерть його дитини.

За словами експертів, злочин, за який його засудили до смертельної ін'єкції, вчинити неможливо, повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що Роберта Робертсона мали стратити 17 жовтня. Прохання його захисників про скасування дійшло до Верховного суду країни, але його відхилили. Конгрес штату одноголосно проголосував за продовження слухань у справі чоловіка, однак прокуратура оскаржила це рішення в Апеляційному суді, який дозволив виконати вирок.

Конгресмени від Демократичної та Республіканської партій подали свою апеляцію за кілька хвилин до запланованої страти. Поки суд розглядав клопотання, виконання вироку було відкладено на чотири години. Зрештою, Верховний суд прийняв рішення відкласти страту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрем'єрку Бангладеш судитимуть за злочини проти людяності

"Ми з нетерпінням чекаємо на можливість привітати Роберта в Капітолії Техасу та, разом із 31 мільйоном техасців, дати йому і правді шанс бути почутими", - йдеться у спільній заяві співголів комітету палати представників, демократа Джо Муді та республіканця Джеффа Ліча.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Робертсон був звинувачений у вбивстві своєї дворічної дочки. У 2002 році медичний експерт стверджував, що це був випадок синдрому дитячого струсу з внутрішньомозковим виливом. Проте наукова спільнота останнім часом почала ставити під сумнів саме існування цього синдрому. На вимогу адвокатів Робертсона понад 30 медичних та наукових експертів підписали звернення, стверджуючи, що злочин, у якому його звинувачують, не міг бути вчинений.

Три людини загинули, а вісім дістали поранення у місті Лексінгтон штату Міссісіпі в США рано вранці 18 жовтня.

Близько 300 осіб зібралися відсвяткувати перемогу однієї зі шкіл у футбольному матчі. Раптово між фанатами зав'язалася бійка і почалася стрілянина. Перелякані підлітки та молодь розбіглися в різні боки.

Від пострілів загинули двоє людей 19 і 25 років. Вісім осіб дістали серйозні поранення - їх екстрено транспортували на вертольотах.

Зараз ви читаєте новину «У США в останній момент зупинили страту чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі