субота, 31 березня 2018 15:35

В США хочуть отримувати дані соцмереж для візи

  Трамп хоче пускати мігрантів до Америки, перевіривши його соціальні мережі. Фото: Корреспондент.net
Трамп хоче пускати мігрантів до Америки, перевіривши його соціальні мережі. Фото: Корреспондент.net

Дональд Трамп заявив що хоче збирати інформацію з соціальних мереж стосовно всіх, хто хоче отримати візу для в'їзду в США.

Пропозиція містить вимогу для більшості аплікантів надати деталі своїх акаунтів у Facebook та Twitter. Державний департамент США включає US Instagram, LinkedIn, Reddit і YouTube для перевірки. Таким людям доведеться розкрити інформацію із соціальних мереж за останні п'ять років. Це нововведення торкнеться приблизно 14,7 мільйона людей на рік, повідомляє bbc.com.

Інформацію вимагатимуть для ідентифікації і перевірки тих, хто хоче імміграційну та не імміграційну візи. Також питатимуть про телефонні номери, електронні адреси та історію подорожей. Апліканти повинні повідомити, чи були коли-небудь депортовані з країни або чи були їх родичі залучені до терористичної діяльності.

Ця пропозиція не стосується громадян тих країн, з якими у США діє безвізовий режим.

Раніше президент США пообіцяв запровадити "екстремальний контроль" для іноземців, які в'їжджають до США. За його словами, це пов'язано з боротьбою з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий радник Трампа стане кошмаром для Росії - експерт

Президент США Дональд Трамп опублікував фото з будівництва стіни на кордоні із Мексикою. Будівництво стіни було одним із пунктів передвиборної програми Трампа. Намагався з її допомогою припинити наплив нелегалів. Мексиканці відносно легко перебираються через металеву огорожу на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «В США хочуть отримувати дані соцмереж для візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі