вівторок, 30 серпня 2022 01:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Словаччині попрощалися з МіГ-29: ці винищувачі може отримати Україна

У Словаччині попрощалися з МіГ-29: ці винищувачі може отримати Україна
МіГ-29 вірно служили ВПС Словаччини довгі роки. Фото: Vzdušné sily OS SR / Slovak Air Force

У Словаччині на військово-повітряній базі Малацкі-Кучина пройшла урочиста церемонія прощання з винищувачами МіГ-29, які виводяться зі складу ВПС і можуть бути передані Україні.

Винищувачі здійснили урочистий останній проліт над авіабазою, відповідне відео виклав офіційний акаунт Повітряних сил Словаччини у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Калібр 155 мм для очищення території від нечисті" – в Україну прибули перші САУ Zuzana від Словаччини

Зазначається, що словацькі військові розчулилися, проводжаючи свої винищувачі. У майбутньому МіГи замінять американськими винищувачами F-16, але пам'ять про ці літаки, заявили пілоти, залишиться з ними назавжди.

"Ви назавжди залишитеся в наших серцях" - сказано в повідомленні ПС країни.

Словаччина 27 серпня підписала угоду, яка відкриває шлях до передачі її літаків Україні. Замість словацьких МіГ-29 охороняти повітряний простір країни до 2024 року будуть поляки та чехи.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Словаччина може передати Україні 11 винищувачів МіГ-29 до кінця серпня цього року. Але це буде не безкоштовно - один МіГ-29 коштує близько €35 млн, а Словаччина не може дозволити собі таку щедрість.

Зараз ви читаєте новину «У Словаччині попрощалися з МіГ-29: ці винищувачі може отримати Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі