середа, 01 червня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ заявили, що готові підписати угоду, яка припинить "громадянську війну" в Україні

У РФ заявили, що готові підписати угоду, яка припинить "громадянську війну" в Україні
Cпікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що РФ хоче припинити "громадянську війну" в Україні. Фото: Getty Images

Спікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що Російська Федерація готова підписати угоду, яка припинить "громадянську війну" в Україні.

Про це вона оголосила на зустрічі з президентом Мозамбіку у вівторок, 31 травня, передає російський "Інтерфакс".

"Ми відкриті для переговорів. Потрібні дипломатичні, мирні рішення, але для цього потрібна воля двох країн. Ми готові до переговорів, підписання угоди, яка припинила б "громадянську війну в Україні" та привела до миру, але ми не бачимо такої зворотної реакції з боку Києва", - сказала Матвієнко.

Вона повторила пропагандистську тезу про те, що Росія нібито могла швидко завершити "спеціальну військову операцію" в Україні, "але тоді були б жертви серед мирного населення". Про тисячі вбитих російськими окупантами мирних українців вона не згадала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ майже два місяці не забирає трупи своїх з України: фото (18+)

За її словами, головним завданням так званої "спецоперації" було знищення озброєння в Україні та договір про позаблоковий та без'ядерний статус нашої країни.

Матвієнко додала, що раніше "вже практично була підготовлена ​​угода, яка влаштовувала Україну та Росію", коли Росія відвела війська від Києва та Харкова. Проте, за її словами, угоду не дозволили підписати "ті, хто здійснюють зовнішнє управління".

Після невдач під Києвом, Харковом і Черніговом президент Російської Федерації Володимир Путін спрямував зусилля для захоплення Донбасу.

Якщо російські війська там закріпляться - це може загрожувати миру в Європі. Про це заявила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Зараз ви читаєте новину «У РФ заявили, що готові підписати угоду, яка припинить "громадянську війну" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі