понеділок, 09 листопада 2020 12:11

В ОАЕ зняли заборону на алкоголь та розширили права жінок

В ОАЕ зняли заборону на алкоголь та розширили права жінок
Скасовується також відповідальність за спільне проживання чоловіка та жінки. Фото: pixabay.com

В Об'єднаних Арабських Еміратах дозволять вживання алкоголю. Окрема ліцензія, аби придбати чи вживати спиртне у приватному порядку, більше не потрібна.

Влада ОАЕ анонсувала зміни до цивільного та кримінального кодексів, що розширить права населення, а також дасть парам змогу жити поза шлюбом, передає The National.

Президент ОАЕ Халіфа бен Заїд Аль Нахайян затвердив правки у низці законів, що торкнулись важливих суспільних питань, як-от вживання алкоголю, цивільний шлюб, лібералізація прав жінок та іноземців, які проживають у країні.

В Абу-Дабі ще у вересні скасували необхідну ліцензію для придбання або споживання алкоголю. Відтепер закон застосовуватиметься в усіх еміратах. Останнім часом у країні й так дуже рідко притягали за це до відповідальності, але тепер абсолютно законно буде вживати спиртне у відведених для цього громадських місцях. Для придбання спиртного покупцю має бути не менше 21 року.

Скасовується також відповідальність за спільне проживання чоловіка та жінки. Раніше таке було можливим, тільки якщо вони родичі або у шлюбі. За це також рідко карали, але тепер заборони не буде офіційно. Влада обіцяє посилити покарання й за будь-які домагання або переслідування жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дубаї відкрили найбільший у світі фонтан

Раніше у Дубаї всі магазини повинні були просити жителів або туристів надати дозвіл, перш ніж вони зможуть купити алкоголь. Натомість бари й ресторани могли обходитися без цієї вимоги. Зараз Дубай послабив цю систему, зокрема для резидентів. Водночас в ОАЕ попереджають, що з'являтися у нетверезому вигляді на вулиці у будь-якому еміраті, а тим більше сідати п'яним за кермо - суворо заборонено. Відповідальність за таке порушення дуже сувора - тюремне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «В ОАЕ зняли заборону на алкоголь та розширили права жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі