пʼятниця, 08 березня 2024 00:44

У Москві можливі теракти - США, Велика Британія та Німеччина повідомили про загрозу для своїх громадян

У Москві протягом найближчих двох днів плануються атаки екстремістів у місцях скупчення людей і на концертах.

Громадянам США рекомендують уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин. Про це повідомило посольство США в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вигнала з країни двох американських дипломатів: в Держдепі пообіцяли відповісти

"Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти найближчим часом планують атакувати великі зібрання в Москві, включно з концертами, і громадянам США слід рекомендувати уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин. Дії, які необхідно вжити: уникайте скупчення людей, стежте за оновленнями в місцевих ЗМІ, будьте в курсі свого оточення", - йдеться в рекомендаціях дипмісії США своїм громадянам.

 

Також про загрозу повідомило посольство Великої Британії. "Терористи, найімовірніше, спробують здійснити теракти в Росії", - йдеться на сайті МЗС Британії.

Громадянам Великої Британії також порадили уникати поїздок до РФ.

"Існує висока загроза терористичної атаки в усьому світі, яка зачіпає інтереси Сполученого Королівства і британських громадян, зокрема з боку груп і окремих осіб, які розглядають громадян Великої Британії як мішень. Ви повинні залишатися пильними. Атаки можуть бути невибірковими і цілеспрямованими в популярних туристичних місцях, під час сезонних, святкових або релігійних заходів у громадських місцях, зонах, які не контролюються охороною", - повідомляє уряд Сполученого Королівства.

З аналогічним застереженням раніше виступило і МЗС Німеччини.

"Громадянам Німеччини і людям з подвійним громадянством РФ-ФРН наполегливо рекомендовано не здійснювати поїздки в Росію найближчим часом", - йдеться у повідомленні закордонного відомства.

Раніше президент РФ Володимир Путін пригрозив західним країнам ядерною війною, якщо країни НАТО відправлять свої війська до України. Путін заявив, що стратегічні ядерні сили Російської Федерації готові до гарантованого застосування

Сполучені Штати попередили Росію про можливі наслідки в разі застосування ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «У Москві можливі теракти - США, Велика Британія та Німеччина повідомили про загрозу для своїх громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі