четвер, 04 листопада 2021 09:54

У Мінську щодня сідають кілька літаків із Близького Сходу – ЗМІ

У Мінську щодня сідають кілька літаків із Близького Сходу – ЗМІ
Міжнародний аеропорт у Мінську / Wikimedia Commons

Щоб зрозуміти масштаби "туризму" з Близького Сходу до Білорусі, достатньо завітати на сайт мінського аеропорту.

Лише за останню добу, 3 листопада, тут приземлилося близько десятка пасажирських літаків із Сирії, Лівану, Туреччини, Єгипту та ОАЕ. Про це пише Rzeczpospolita.

У четвер, 4 листопада, у білоруській столиці приземляться три літаки з Єгипту (Шарм-ель-Шейх, Хургада), п'ять із Туреччини (Стамбул, Анталія), два з ОАЕ (Дубай) та по одному з Дамаска та Багдада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція обвинуватила родину Лукашенка у торгівлі людьми

Зимовий розклад мінського аеропорту, опублікований 31 жовтня, показує, що до кінця березня в Мінську приземлятиме чотири літаки на тиждень з Багдада, кілька літаків на день з Дубая, один літак щодня з Дамаска, один літак на тиждень з курдського Ербіля. Проте більшість рейсів із Стамбула.

І білоруські, і близькосхідні авіакомпанії заробляють на збільшенні "туристичного потоку" між Білоруссю та країнами Близького Сходу.

Латвія, Литва та Польща обвинувачують Білорусію у організації приїзду в країну іммігрантів з Африки та Близького Сходу та у полегшенні їм доступу до кордонів із країнами ЄС, які іммігранти потім намагаються нелегально перетнути.

Через зростаючий міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні з 3 вересня діє надзвичайний стан, який на початку жовтня продовжили на 90 днів.

Білорусія тисне мігрантами на кордони ЄС через санкції, запроваджені Брюсселем щодо Мінська за жорстоке придушення режимом антиурядових акцій після сфальсифікованих виборів 9 серпня 2020 року.

МЗС Польщі 3 листопада викликало тимчасового повіреного у справах Білорусії після того, як напередодні білорусько-польський кордон незаконно перетнула група невідомих у формі та зі зброєю. МЗС Польщі не повідомило, де саме на кордоні стався інцидент.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську щодня сідають кілька літаків із Близького Сходу – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі