понеділок, 01 серпня 2022 06:15

У Латвію ринули російські журналісти – Служба безпеки відреагувала

У Латвію ринули російські журналісти – Служба безпеки відреагувала
Служба безпеки Латвії попередила керівництво країни про ризики переїзду до країни російських ЗМІ. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Служба державної безпеки Латвії попередила керівництво держави про ризики, повʼязані з тим, що в країні починає працювати дедалі більше російських медіакомпаній.

Від початку повномасштабної війни в Україні до Латвії з Росії емігрували понад 200 російських журналістів та 23 засоби масової інформації. Деякі з них вже офіційно розпочали роботу з Риги, пише Delfi з посиланням на"Латвійське радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура взялася за редактора пропагандистського телеканалу

Служба держбезпеки у письмовому розʼясненні "Латвійському радіо" заявила, що "оцінює те, що відбувається в інформаційному просторі в контексті поточної геополітичної ситуації та агресивної війни Росії в Україні".

"СДБ постійно оцінює ризики, що виникають внаслідок цілеспрямованих та систематичних зусиль Росії щодо впливу на інформаційний простір та ЗМІ. Служба держбезпеки поінформована про роботу російських незалежних ЗМІ у Латвії. У звʼязку з цим служба виявила ризики для безпеки латвійського інформаційного простору, а також розвідувальні ризики, повʼязані з тим, що діяльність ЗМІ традиційно була на користь російських спецслужб. Про це СДБ проінформувала найвище керівництво країни", – ідеться в повідомленні.

З 1 серпня призупиняється дія угоди між Латвією та Росією про спрощення взаємних поїздок жителів прикордонних районів.

У зв'язку з рішенням Росії закрити латвійське консульство у Пскові видача прикордонних дозволів більше неможлива. Це було єдине дипломатичне та консульське представництво Латвії за кордоном, яке видавало такі дозволи громадянам РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Латвію ринули російські журналісти – Служба безпеки відреагувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі