пʼятниця, 22 липня 2022 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кишиневі відповіли на бажання невизнаного Придністров'я приєднатися до Росії

У Кишиневі відповіли на бажання невизнаного Придністров'я приєднатися до Росії
У Молдові кажуть, що хочуть мирного врегулювання придністровського конфлікту. Фото: eastnews.ua

Бюро реінтеграції Молдови відреагувало на заяви влади невизнаного Придністров'я приєднатися до Росії.

Реінтеграція Молдови є основною метою переговорів про врегулювання придністровського конфлікту, йдеться у повідомленні бюро. Про це повідомляє NewsMaker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова не пропустила російських військових з Придністров'я

"Усі міжнародні партнери та конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів", – заявили у відомстві.

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір домагатися незалежності і приєднання до Росії.

Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого очільника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії.

Зараз ви читаєте новину «У Кишиневі відповіли на бажання невизнаного Придністров'я приєднатися до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі