пʼятниця, 11 жовтня 2024 06:28

Один із керівників Хезболли вижив після спроби ліквідації Ізраїлем

Один із керівників Хезболли вижив після спроби ліквідації Ізраїлем
Один із ватажків Хезболли вижив після ізраїльського замаху. Фото: eastnews.ua

10 жовтня високопоставлений член Хезболли, який очолює підрозділ зв'язку, уникнув замаху, організованого Ізраїлем у Бейруті.

Замах пережив очільник бойовиків Вафік Сафа, повідомляє Reuters.

"Джерела в органах безпеки повідомили, що Сафа керує підрозділом Хезболли зі зв'язків та координації з ліванськими службами безпеки. Він став мішенню ізраїльської атаки в четвер увечері, проте вижив", - сказано в матеріалі.

Раніше того ж дня ліванські сили безпеки інформували Reuters, що ізраїльські авіаудари по Бейруту були спрямовані щонайменше на одного високопосадовця Хезболли, яку підтримує Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден і Нетаньягу обговорять імовірність атаки Ізраїлю по Ірану - ЗМІ

Ізраїльські удари були завдані по густонаселеному житловому району в центрі Бейрута, де розташовані багатоповерхівки та магазини. Раніше Ізраїль не атакував цей район.

"Кількість жертв унаслідок атаки швидко зростала. До півночі Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило про 22 загиблих та 117 поранених", - йдеться у повідомленні.

На цей момент Ізраїль не надав офіційних коментарів щодо цього інциденту.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по цілях руху Хезболла в столиці Лівану Бейруті.

У ЦАХАЛ повідомили, що новий лідер терористичного угруповання Хезболла Хашим Сафі ад-Дін був ліквідований внаслідок ізраїльського авіаудару по Бейруту 4 жовтня.

7 жовтня ізраїльські військові ліквідували у Бейруті начальника штабу Хезболли. ЦАХАЛ під час атаки на столицю Лівану ліквідували високопоставленого командира - керівника штабу терористичного угрупування Сухайла Хусейна Хусейні.

Зараз ви читаєте новину «Один із керівників Хезболли вижив після спроби ліквідації Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі