вівторок, 24 березня 2020 08:46

В Італії від коронавірусу одужав пацієнт №1

В Італії від коронавірусу одужав пацієнт №1
В італійській Ломбардії виписали з лікарні 38-річного пацієнта, у якого першим в країні виявили коронавірус. Фото: newsweek.com

В італійській Ломбардії виписали з лікарні пацієнта, у якого першим в країні виявили коронавірус.

Йдеться про 38-річного Маттіа з міста Кодоньо. Про зараження чоловіка стало відомо 21 лютого, повідомляє агентство ANSA.

Він у важкому стані з дихальною недостатністю був доставлений в реанімацію міста Павія. Він 18 днів провів у реанімації і лише 9 березня зміг самостійно дихати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія прискорюється: у ВООЗ повідомили погані новини

"Важко сказати, що зі мною трапилося, я пам'ятаю госпіталізацію. Я був 18 днів у реанімації, а потім у відділенні інфекційних хвороб, де я почав контактувати з реальним світом і робити найкраще – почав дихати", – розповів чоловік у ефірі на сторінці Fb News Lombardy News.

До того часу, поки в нього діагностували хворобу Covid-19, чоловік встиг заразити кількох осіб, зокрема своїх родичів. Батько чоловіка згодом помер, а вагітну дружину, яка перенесла захворювання в легкій формі, виписали 2 тижні тому.

Від кого міг заразитися Маттіа, який не бував у Китаї, - встановити не змогли. Відомо, що чоловік напередодні вечеряв з приятелем, який повернувся з Китаю, але в того не підтвердили коронавірус.

За добу, 23 березня, від коронавірусу в Італії померли 602 людини. Це найменше зростання за 4 дні.

Зараз ви читаєте новину «В Італії від коронавірусу одужав пацієнт №1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі