четвер, 09 вересня 2021 15:47

В Італії дозволять вирощувати канабіс для власних потреб

В Італії дозволять вирощувати канабіс для власних потреб
Подія в Римі, на яку привезли близько 6000 легальних рослин каннабісу / Getty Images

Італія збирається дозволити дрібне вирощування канабісу в домашніх умовах для власних потреб. Це сталося після того, як комітет юстиції нижньої палати парламенту країни схвалив відповідні зміни до законодавства.

Реформа скасовує кримінальну відповідальність за вирощування в домашніх умовах до чотирьох рослин канабісу для власних потреб. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація медичного канабісу в Україні: нардеп розказав, хто стоїть на заваді

Водночас у законодавстві посилять покарання за торгівлю канабісом. Максимальний термін за це збільшується із шести до 10 років.

Реформа зробить Італію однією з перших країн у Європі, яка декриміналізує вирощування канабісу в домашніх умовах для особистого користування. Іспанія та Чехія також дозволили вирощувати до п'яти рослин у домашніх умовах для себе.

Цю реформу здійснюють майже через два роки після рішення верховного суду Італії 2019 року, згідно з яким дрібне вирощування канабісу в домашніх умовах є законним.

Рішення ухвалили 19 грудня 2019-го, але воно пройшло повз увагу громадськості, поки тиждень тому про це не повідомили місцеві інформаційні агентства. Це одразу спричинило бурхливі політичні дебати щодо умов уживання канабісу в Італії. Це дало привід для закликів до подальшої легалізації "травки".

Майже 200 народних депутатів від "Слуги народу" підтримають законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «В Італії дозволять вирощувати канабіс для власних потреб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі