четвер, 26 жовтня 2023 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW розкрили нову дилему Кадирова

В ISW розкрили нову дилему Кадирова
Ультранаціоналісти в РФ виступають проти мігрантів, які походять із переважно мусульманських країни Центральної Азії та інших релігійних меншин у Росії. Фото: eastnews.ua

Очільнику Чеченської республіки Рамзану Кадирову все складніше балансувати між привабливістю для своїх чеченських мусульманських виборців і збереженням прихильності Кремля.

Підтримка Москвою ультранаціоналістичної російської православної релігії та ідеології ще більше все ускладнює для Кадирова, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"24 жовтня глава Чечні виступив із непослідовним і потенційно підбурливим внутрішнім релігійним повідомленням, натякаючи на те, що він намагається поєднати свою палку підтримку російського диктатора Володимира Путіна, який регулярно вдає із себе захисника православної віри, та власну персону переконаного представника ісламських цінностей Чечні", - сказано в свіжому звіті.

Син Кадирова Адам викликав обурення в Росії на тлі поширення відео, де він б'є обвинуваченого в спаленні Корану затриманого. Сам кадиров опублікував ці жорстокі кадри, показавши, що пишається сином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР прокоментували стан здоров'я Кадирова

Глава Республіки Татарстан Рустам Мінніханов і глава Карачаєво-Черкеської республіки Рашид Темрезов 24 жовтня нагородили Адама Кадирова за розвиток "міжетнічної та міжрегіональної єдності" та зміцнення традиційних ісламських цінностей, що Кадиров використав для подальшої похвали свого сина, попри критику дій Адама.

Пізніше Кадиров, ймовірно, намагався врівноважити потенційно погані наслідки підтримки насильства свого сина, публічно оголосивши про відкриття православної церкви в Чечні разом з головою Росгвардії Віктором Золотовим 25 жовтня.

Кадиров водночас зруйнував будь-який інформаційний ефект, який міг створити під час цих дій, оголосивши про створення добровольчого батальйону "Шейх Мансур".

"Ця заява викликала обурення російських ультранаціоналістів, оскільки "Шейх Мансур" - це також назва добровольчого батальйону, який складається з чеченських та ічкерійських добровольців, що воюють за Україну. Шейх Мансур був чеченським борцем ХVIII століття, який виступав проти російського імперського правління", - пояснюють аналітики.

Постійними зусиллями звернутись до основних мусульманських електорат Кадиров продовжуватиме викликати гнів російських ультранаціоналістів, які все більше виступають проти мігрантів, що походять із переважно мусульманських країн Центральної Азії та інших релігійних меншин у РФ, додали в ISW.

Кадиров запропонував "тимчасово" скасувати вибори президента Росії через війну. Сказав про це на акції у Грозному на честь дня народження президента РФ Володимира Путіна.

Кадиров зазначив, що не бачить іншу людину на посаді президента Росії. Заявив також, що всі проблеми Росії від ЄС та НАТО.

Вибори президента РФ мають відбутися 17 березня 2024 року. Дату має остаточно ухвалити Рада Федерації РФ не раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування.

Зараз ви читаєте новину «В ISW розкрили нову дилему Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі