вівторок, 17 листопада 2020 11:08

В Іспанії штрафуватимуть мандрівників без негативного ПЛР-тесту: названа сума

В Іспанії штрафуватимуть мандрівників без негативного ПЛР-тесту: названа сума
В Іспанії штрафуватимуть мандрівників з країн високого ризику без негативного ПЛР-тесту. Фото: Pixabay

Мандрівників із країн високого ризику зараження, які прибувають в Іспанію морським або повітряним транспортом, штрафуватимуть на суму до €6 тис., якщо вони не матимуть негативного ПЛР-тесту. Про це повідомляє The Local.

Уряд Іспанії оголосив, що прибулі з 65 країн із високим ризиком зараження на коронавірус, повинні показати негативний результат ПЛР-тесту, проведеного протягом 72 год. до прибуття.

Нові правила передбачають, що авіакомпанії і поромні/круїзні компанії несуть відповідальність за забезпечення того, щоб мандрівники мали при собі відповідні результати тестування перед реєстрацією. У той же час глава МЗС Іспанії Аранча Гонсалес Лая стверджує, що мандрівники в індивідуальному порядку нестимуть відповідальність і повинні заплатити штраф, а також зробити тест на місці.

"Це серйозні штрафи, стримуючі штрафи. Але справа не в грошах", - сказала вона.

При цьому пасажиру можуть запропонувати підтвердити результати тесту.

"У будь-який час пасажиру можуть запропонувати підтвердити результати тесту. Документ повинен бути оригіналом, написаним іспанською або англійською мовами, і може бути представлений в паперовому або електронному форматі", - повідомила міністерка.

Список країн високого ризику складається відповідно до критеріїв, встановлених Європейським центром профілактики та контролю захворювань, і оновлюється кожні 15 днів.

Тестування потрібно тільки для тих, хто прибуває в іспанські аеропорти або порти, включаючи людей, які живуть в Іспанії і повертаються додому, а не для тих, хто перетинає сухопутні кордони країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як лікувати ускладненя від Covid-19. Поради лікаря

Україна за кількістю нових випадків захворюваності на коронавірус опинилася на 12 місці серед інших держав. Франція – на 13, про що свідчать дані сайту Worldometer.

15 листопада, у неділю, коронавірус виявили у 9832 українців. У Франції підтвердили майже на 400 випадків менше. Проте число жертв хвороби за цей час істотно відрізняється: 94 смерті в Україні та 506 у Франції.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії штрафуватимуть мандрівників без негативного ПЛР-тесту: названа сума». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі