вівторок, 17 листопада 2020 10:35

Україна обігнала Францію за кількістю нових хворих на коронавірус

Україна обігнала Францію за кількістю нових хворих на коронавірус
Кількість хворих за останню добу у Франції в рази нижча, ніж більшість показників за останній час - за останні 24 години повідомили лише про 9406 нових хворих. Фото: pixabay

Україна за кількістю нових випадків коронавірусу опинилася на 12-му місці серед інших держав.

Франція – на 13-му, про це свідчать дані сайту Worldometer.

15 листопада, в неділю, коронавірус виявили у 9832 українців. У Франції підтвердили майже на 400 випадків менше. Проте число жертв хвороби за цей час істотно відрізняється: 94 смерті в Україні та 506 у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на коронавірус захворіли майже 12 тис. українців: де найбільше

Останнім часом там спостерігався різкий спалах захворюваності. На вечір 16 листопада в лікарнях перебували 33 497 хворих на коронавірус - найбільше з початку епідемії. З них за останню добу госпіталізували 416. У лікарнях померли за добу 508 осіб, збільшивши кількість загиблих з початку епідемії до 45 054. Якщо цієї доби кількість нових хворих буде понад 9 тис., сьогодні Франція перетне позначку у 2 млн заражень на коронавірус із початку епідемії - на 16 листопада кількість підтверджених випадків з початку епідемії досягла 1 991 233.

Кількість хворих за останню добу у Франції в рази нижча, ніж більшість показників за останній час - за останні 24 год. повідомили лише про 9406 заражених. Для порівняння, напередодні повідомили про 27 228 нових хворих. Варто також враховувати вплив вихідних: у суботу й неділю роблять значно менше тестів, що "зменшує" статистику на початку тижня. Але все одно кількість заражень у понеділок 16 листопада була нижчою, ніж останні 4 тижні.

Після запровадження 2-го загальнонаціонального карантину уряд Франції відновив контроль над епідемією. Країна подолала пік 2-ї хвилі, заявив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран в інтерв'ю журналістам об'єднання регіональних видань Ebra."Ми відновили контроль над епідемією, і це – добра новина", - сказав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Україна обігнала Францію за кількістю нових хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі