субота, 14 січня 2023 12:20

В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони

В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони
В Ірані стратили ексзаступника міністра оборони. Фото: pixabay.com

В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони Алі-Реза Акбарі за звинуваченням у шпіонажі.

Він мав подвійне громадянство Ірану та Великої Британії, повідомляє ВВС.

"Іран засудив ексчиновника до смертної кари за звинуваченнями у шпигунстві на користь Великої Британії. Він обіймав посаду заступника міністра оборони. Справу проти нього відкрили у 2019 році, тоді ж його затримали. Акбарі заперечував свою вину", ‒ ідеться у повідомленні.

11 січня Верховний суд Ірану остаточно відхилив апеляцію Акбарі і залишив смертний вирок у силі. Того ж дня його перевели до одиночної камери, а родину запросили приїхати до в'язниці для "останнього візиту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР та Іран хочуть надати Росії більше зброї ‒ в ООН зробили тривожну заяву

Іранські ЗМІ повідомили, що Акбарі повісили, але не уточнили дату страти. Пізніше журналісти опублікували аудіозапис, де колишній заступник міністра заявляє, що зізнався у злочинах, яких не скоював. Він додав, що зробив це після побиття та тортур.

13 січня міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що Іран повинен скасувати вирок. Він назвав справу проти Акбарі політично вмотивованою і закликав звільнити його.

Сполучені штати обговорюють з владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану. Мова про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України. Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі