вівторок, 02 червня 2020 17:14

В Індії - найбільша за 30 років навала сарани
3

За півтора тижні комахами знищено 50 тис. га сільськогосподарських земель.
Фото: indianexpress.com
За півтора тижні комахами знищено 50 тис. га сільськогосподарських земель.
За півтора тижні комахами знищено 50 тис. га сільськогосподарських земель.

Крім пандемії коронавіруса, в Індії ще одна біда - рої сарани. Місцеві екологи вже назвали атаку комах найбільшою за останні 30 років. Шкідники повністю знищили посіви на площі в 40 тис. га.

Боротьбу з сараною ускладнює погода, зараз в Індії спека. За півтора тижня комахи не тільки захопили поля і плантації, а й облаштувалися в містах. Упоратися з ними самостійно нереально, не рятують навіть закриті наглухо вікна - повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія збудувала понад 100 тис. км "пластикових" доріг

Місцеві жителі створили бригади волонтерів, які винищують комах спеціальним розчином - обробляють ним вулиці, поля й сади. Екологи заявили, що такого масштабного нападу комах не було з кінця 90-х минулого століття. За однією з версій, сарана проникла в Індію з Пакистану, масову міграцію спровокував тривалий сезон мусонних дощів. Спочатку шкідники опинилися в штаті Раджастхан, що на заході Індії, але за кілька днів поширилися на південні і східні регіони країни.

За півтора тижня знищено 50 тис. га сільськогосподарських земель. Державні чиновники використовують для обприскування пестициди на тракторах та 20 пожежних машин у 11 районах.

Індія - перша країна у плані технології створення "пластикових" доріг. За 2015 рік в Індії проклали понад 33 796 км доріг.

Зараз ви читаєте новину «В Індії - найбільша за 30 років навала сарани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі