середа, 10 листопада 2021 13:38

У Бундестазі пропонують впускати мігрантів до ЄС через Україну

У Бундестазі пропонують впускати мігрантів до ЄС через Україну
Німецький депутат запропонував доправляти мігрантів в Україну. Фото: Reuters

У Бунтестазі пропонують залучити Україну до врегулювання міграційної кризи на білоруському кордоні.

Мігрантам можна відкрити контрольований шлях до Польщі, а після цього доправити в Україну. Щоб тут вони проходили через процедури отримання притулку. Про це сказав експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у Бундестазі Нільc Шмід в інтерв'ю Deutschlandfunk.

"Є міркування поговорити про це з сусідніми країнами, такими як Україна. Тоді ми можемо дати зрозуміти, що не кожен біженець автоматично потрапляє в ЄС", - сказав він.

Чиновник розкритикував польських прикордонників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС фіксує збільшення мігрантів на кордонах України

"Ідея про те, що для захисту ЄС використовуються незаконні заходи, підриває те, за що виступають ЄС і Польща. Необхідно подумати про відкликання прав на зліт і посадку у авіакомпаній, які прибувають із країн, що не перешкоджають цим рейсам. ЄС має посилати дуже сильні сигнали, що ми не залишимо Польщу наодинці", - розповів Шмід.

Нелегальні мігранти в Білорусі можуть спробувати потрапити в країни Євросоюзу через український кордон. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він зазначив, що уряд Польщі вживає відповідних заходів для зміцнення свого кордону. Зокрема до кордону Польщі з Білоруссю направили 13 тис. військовослужбовців із чотирьох армійських дивізій.

Зараз ви читаєте новину «У Бундестазі пропонують впускати мігрантів до ЄС через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі