середа, 21 лютого 2024 15:42

Уряд Польщі заговорив про російську агентуру серед блокувальників кордону

Уряд Польщі заговорив про російську агентуру серед блокувальників кордону
Фермери на тракторах їдуть до Кракова під час акції 20 лютого. Фото: Getty Images

В уряді Польщі заговорили про вплив російських агентів на "протестний рух фермерів".

Про це сказав речник Міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський, повідомила "Європейська правда".

"МЗС з найвищим занепокоєнням відзначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють Володимира Путіна і війну, яку він продовжує вести", - заявили у відомстві.

Подібні вчинки шкодять репутації Польщі, яка серед перших почала допомагати Україні і прийняла українців, які рятувались від війни, а також дискредитує самих організаторів протестів, сказали у МЗС.

"Ми переконані, що це спроба "захопити" протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати і вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї і подібних дій", - заявив Вронський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування кордону: польські фермери висипали збіжжя на залізниці

"Теперішнє становище польських фермерів - це результат агресії Володимира Путіна проти України і наслідків цього для глобальної економіки, а не те, що українці захищаються від агресії", - сказав речник польського МЗС.

У додатковому коментарі, який цитує RMF24, Вронський заявив, що інцидент є шокуючим і дискредитує протести.

"Ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню суперечки з Україною. Єдиний, хто виграє від цього - російський диктатор Володимир Путін", - заявив речник.

Він додав, що не важливо, чи проросійські гасла з'явилися через реальних агентів РФ, чи через "корисних ідіотів".

Польська поліція порушила кримінальну справу щодо учасника акції протесту на кордоні з Україною, який 20 лютого вивісив на тракторі плакат із закликом до президента країни-агресорки РФ Путіна "розібратися" з Україною, Брюсселем. Також на тракторі був прапор Радянського Союзу.

Через блокування кордону у чергах стоять 2500 вантажівок, повідомив сьогодні речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Блокувальники не пропускають вантажівки, які їдуть з України, через Ягодин і Шегині.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Польщі заговорив про російську агентуру серед блокувальників кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі