понеділок, 28 лютого 2022 14:31

Український моряк підтопив яхту російського мільярдера за €7 млн

Український моряк підтопив яхту російського мільярдера за €7 млн
Решта екіпажу, українці, відмовилися від бездіяльності, щоб дати яхті потонути / MALLORCAZEITUNG.ES

Українського моряка в Іспанії обвинувачують в тому, що частково потопив розкішну яхту, що належить його роботодавцю Олександру Міхєєву.

Міхєєв - колишній гендиректор російського оборонного підрядника "Гелікоптери Росії" та нинішній гендиректор "Росборонекспорту" - російського державного конгломерату з експорту озброєнь. Про це повідомляє видання Maritime.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у розпачі і без карт у рукаві – що пише про нас світова преса

Головний інженер Д. Тарас О., 55 років, повідомив іспанську владу, що він громадянин України і десять років пропрацював на розкішній яхті Міхєєва. Він вирішив вжити заходів проти майна Міхєєва, щоб помститися за вторгнення в Україну і відкрив клапан, щоб затопити машинне відділення яхти. Він просив решту екіпажу, також українців, покинути судно і дозволити йому затонути, але вони відмовилися і натомість працювали над тим, щоб зупинити затоплення. Їх швидкі дії запобігли затопленню. Коли прибула іспанська поліція, інженер узяв на себе всю відповідальність.

"Мій бос – злочинець, який продає зброю, яка вбиває український народ. Я не шкодую про скоєне", - сказав він судді на слуханнях щодо висунення обвинувачення.

Lady Anastasia - яхта 2001 року, завдовжки майже 48 м. Вартість 7 млн євро. На ній можуть розміститися 10 гостей та 9 членів екіпажу.

Іспанська влада намагається встановити особу власника Lady Anastasia, оскільки, як і у більшості суперяхт, її право власності належить холдинговій компанії, а не фізичній особі.

Ціна акцій російського Сбербанку далі падає. Протягом години після початку торгів на Лондонській фондовій біржі папери Сбербанку впали на 75%. Акції Лукойлу впали на 58%, Роснефть Ойл - на 41%, Газпром нефти - на 25%, ФосАгро - на 55%.

Зараз ви читаєте новину «Український моряк підтопив яхту російського мільярдера за €7 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі