пʼятниця, 11 жовтня 2024 10:40

Російськомовні шахраї в Австрії виманювали в українців гроші

Російськомовні шахраї в Австрії виманювали в українців гроші
Російськомовні шахраї виманювали в українців гроші під виглядом поліцейських. Фото: pixabay.com

В Австрії російськомовні шахраї виманювали гроші в українців. З кінця вересня зафіксували щонайменше 19 злочинів.

Зловмисники використовували підроблені посвідчення австрійської поліції. Жертвами російськомовних шахраїв переважно ставали українці, повідомляє поліція Австрії.

"З кінця вересня спостерігається новий спосіб шахрайства, коли російськомовні зловмисники, видаючи себе за нібито співробітників поліції, стверджують, що хочуть захистити статки", - йдеться у повідомленні.

Зловмисники використовували підроблені посвідчення австрійської поліції, копії публічних оголошень про розшук Інтерполу та підроблені листи від OeNB.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потрапили в засідку на Курщині - Forbes

Шахраї зв'язувалися з ними телефоном та через WhatsApp і представлялися російським відділом федеральної поліції Австрії. Псевдо правоохоронці розповідали своїм співрозмовникам, що їхні активи під загрозою та пропонували спосіб убезпечити гроші.

Австрійська поліція ніколи не буде звертатися до громадян російською мовою, як і надсилати повідомлення через WhatsApp чи ж просити телефоном про переказ грошей, наголосили правоохоронці.

"Як стверджували шахраї, для того, щоб убезпечити ці активи, в Австрійському національному банку (OeNB) створено збірний рахунок. Після переказу грошей на цей рахунок жертви отримували фальшивий лист-підтвердження від OeNB", - повідомили в кримінальній поліції.

Австралійську військовослужбовицю та її чоловіка заарештували за підозрою в шпигунстві на користь Російської Федерації. Громадяни Австралії російського походження отримали матеріали Австралійських сил оборони (ADF), щоб поділитися ними з Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Російськомовні шахраї в Австрії виманювали в українців гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі