четвер, 28 квітня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна має вигнати війська РФ з Криму та Донбасу - МЗС Британії

Україна має вигнати війська РФ з Криму та Донбасу - МЗС Британії
Британія вважає за необхідне використовувати всі наявні економічні важелі для витіснення Росії з західних ринків. Фото: pixabay.com

Україну необхідно озброїти настільки, щоб вона змогла повністю звільнити свої території на Донбасі та у тимчасово окупованому Криму.

Захід допоможе зі зброєю і санкціями проти Росії, заявила очільниця МЗС Великої Британії Ліз Трас, повідомляє The Times.

"Це загальна війна, оскільки перемога України - стратегічний імператив для нас усіх. Якщо президенту РФ Володимиру Путіну вдасться домогтися територіальних завоювань, він зможе заподіяти незліченні нові страждання всій Європі. Необхідно позбавити Путіна можливості використовувати цю війну як каталізатор для встановлення нового світового порядку", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсона запитали, чи можуть ЗСУ використовувати британську зброю на території РФ

Трас вважає за необхідне використовувати всі наявні економічні важелі для витіснення Росії з західних ринків. Водночас вона визнала, що війна в Україні може тривати "до п'яти років або навіть до десятиліття", а Путін здатний застосувати зброю масового знищення у відчайдушній спробі вийти з глухого кута.

Велика Британія може передати Україні протикорабельні ракети Brimstone. Їх прикріпляють до літаків. Британія вивчає можливість встановлення їх на наземний транспорт. Ракети Brimstone використовують проти наземних і морських цілей, що швидко рухаються. Британці задіяли їх у воєнних операціях у Лівії та Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Україна має вигнати війська РФ з Криму та Донбасу - МЗС Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі