пʼятниця, 04 березня 2022 21:57

Україна оголошує у міжнародний розшук Микиту Михалкова

Україна оголошує у міжнародний розшук Микиту Михалкова
Михалков підтримав визнання Росією так званих ЛДНР та звинуватив Україну у зраді. Фото: росЗМІ

Український суд дозволив затримати радянського і російського режисера Микиту Михалкова. Його оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

"З тієї чи іншої причини ви перестали зніматися в художніх фільмах і почали в документальних про війну. Ми всі чудово розуміємо, яку сходинку в ієрархії влади РФ ви займаєте - далеко не останню. Гадаю, ви перебуваєте у близьких стосунках із першими особами РФ і це саме та причина, через яку ви так завзято підтримуєте і пропагуєте війну. Принаймні так це бачимо ми тут, в Україні", - написала Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівського пропагандиста Кисельова внесли до "чорного списку" Мінкульту

Вона повідомила Михалкова, що український суд дозволив прокурорам його затримати і доставити в суд для обрання запобіжного заходу як підозрюваному. Також повідомила, що прокуратура запустила офіційну процедуру оголошення Михалкова у міжнародний розшук.

Михалков підтримав визнання Росією так званих ЛДНР та звинуватив Україну у зраді.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Україна оголошує у міжнародний розшук Микиту Михалкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі