вівторок, 26 квітня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Великій Британії сумніваються в здатності Росії захопити весь Донбас

У Великій Британії сумніваються в здатності Росії захопити весь Донбас
Міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі. Фото: Associated Press

В України є всі шанси відстояти Донбас. Цей регіон буде надзвичайно міцним горішком для росіян.

Про це заявив міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі в інтерв'ю Sky News.

Росія зосередила свої військові зусилля на Донбасі після того, як не змогла досягти своїх цілей на півночі України. Ці дві сили набагато збалансованіші на Донбасі, ніж у Київській області, оскільки українці мають перевагу у вигляді оборонних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєння для України: в Німеччині стартував саміт за участю понад 30 країн

Міністр також відкинув твердження Росії про те, що західні союзники України провокують подальший конфлікт, поставляючи зброю.

Відповідаючи на запитання про коментарі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який сказав, що загроза ядерної війни "значна", Гіппі сказав, що НАТО як організація не постачає зброю.

"Сергій Лавров міг би також подумати, що причина, з якої зараз йде війна в Україні, полягає в тому, що Росія перейшла кордони суверенної країни й почала вторгнення на її територію. Весь цей шум із Москви про те, що їх напад на Україну якимось чином є відповіддю на агресію НАТО, - просто повна, повна нісенітниця", - сказав він.

Сергій Лавров заявив, що ризики ядерної війни зараз дуже суттєві й не можна недооцінювати цю небезпеку. Але він також зазначив, що принципова позиція Москви полягає в тому, що ядерна війна є неприпустимою. Також глава МЗС Росії додав, що країни Заходу, постачаючи Україні зброю, фактично ведуть проти Росії "проксі-війну".

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії сумніваються в здатності Росії захопити весь Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі