пʼятниця, 23 грудня 2022 20:06

У США висловились про вибухи на "Північних потоках"

Припущення про зв'язок США із вибухами на "Північних потоках" безпідставне.

Про це сказав речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт "Північного потоку": Канада скасувала виняток із санкцій проти РФ

"США вважають безпідставними будь-які припущення щодо причетності до вибухів на "Північних потоках", – зазначив він.

Автор: eastnews.ua
  У США заперечують зв'язок із вибухами на "Північних потоках"
У США заперечують зв'язок із вибухами на "Північних потоках"

Німеччина, Данія та Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною витоків у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній із ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн куб. м газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. Представник уряду ФРН відмовився коментувати цю інформацію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ.

Зараз ви читаєте новину «У США висловились про вибухи на "Північних потоках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі