середа, 13 вересня 2023 11:33

У США розпочнуть розслідування щодо імпічменту Байдена

У США розпочнуть розслідування щодо імпічменту Байдена
Спікер Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті дав розпорядження почати розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена. Фото: korrespondent.net

Спікер Палати представників Конгресу США республіканець Кевін Маккарті дав розпорядження профільним комітетам почати розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Водночас республіканці в палаті не надали жодних прямих доказів, пов'язаних зі звинуваченнями на адресу Байдена. Про це пише The Washington Post.

"Розслідування зосереджуватиметься серед іншого на тому, чи отримував Байден вигоду від ділових угод свого сина, Гантера Байдена", ‒ цитує Маккарті видання.

Рішення ініціювати розслідування стосовно імпічменту було реалізоване в односторонньому порядку, без голосування в Палаті представників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трамп може повернутися у Білий дім. Що це означає для України?" –The Washington Post

При цьому республіканці лише висловили твердження, що міністерство юстиції перешкоджало розслідуванню фінансових операцій Гантера Байдена, а також дали свідчення про його схильність рекламувати сімейний бренд для залучення клієнтів.

Маккарті звинуватив Байдена у тому, що він начебто брехав американському народу щодо інформації про закордонні ділові операції його сім'ї.

За інформацією видання, такого розвитку подій домагалися ультраправі республіканці, які стверджували, що цього буде достатньо для імпічменту Байдена. Проте багато консервативних республіканців заявляли, що ще належить встановити прямий зв'язок, який довів би тяжкість правопорушень, через які можна розпочати процедуру імпічменту.

У Білому домі такий крок Маккарті назвали "екстремальною політикою в її найгіршому вигляді".

"Президент не зробив нічого поганого, і розслідування республіканців Палати представників за останні дев'ять місяців це довели", ‒ наголосив речник кампанії Джо Байдена Ян Семс.

Республіканці у Сполучених Штатах Америки можуть подати запит щодо імпічменту президента Джо Байдена. Білий дім уже створив оперативний штаб з двох десятків юристів, помічників законодавців та співробітників зі зв'язків з громадськістю для реагування на таку можливість.

У Білому домі готуються рішуче протидіяти розслідуванню щодо імпічменту і представити його як бездоказову партійну фікцію, яка демонструє схильність Республіканської партії до хаосу.

Зараз ви читаєте новину «У США розпочнуть розслідування щодо імпічменту Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі