пʼятниця, 23 липня 2021 03:31

У США розкритикували Китай, який не прийняв план ВООЗ

У США розкритикували Китай, який не прийняв план ВООЗ
У США розкритикували Китай. Фото: Укрінформ

Відмову Пекіна від плану ВООЗ, що передбачає другий етап вивчення походження Covid-19 в Китаї, вважають безвідповідальним вчинком.

"Їх позиція безвідповідальна і відверто небезпечна... Зараз не час ухилятися", сказала речниця Білого дому Джен Псакі, цитує Інтерфакс-Україна.

У четвер заступник глави Держкомітету охорони здоров'я КНР Цзен Ісинь заявив журналістам, що пропозиція ВООЗ містить "формулювання, які не поважають науку", і що Пекін не згоден з цим планом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ попередила про появу небезпечніших штамів Covid-19

Минулого тижня генеральний директор ВООЗ Тедрос Ґебреєсус закликав Китай до відкритого співробітництва.

У ВООЗ заявили, що передчасно виключати зв'язок походження пандемії Covid-19 та витоку коронавірусу з лабораторії у китайському місті Ухань.

Організація "просить Китай бути прозорим, відкритим та співпрацювати".

У свою чергу Китай не слідуватиме плану Всесвітньої організації охорони здоров'я під час другого етапу розслідування щодо походження пандемії коронавірусу.

ВООЗ демонструють "зарозумілість стосовно науки", заявив заступник голови Держкомітету охорони здоров'я КНР Цзен Ісінь. "Сподіваємося, ВООЗ серйозно розгляне пропозиції китайських експертів і досліджуватиме походження вірусу без політичного втручання", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У США розкритикували Китай, який не прийняв план ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі