понеділок, 31 жовтня 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії заявили про припинення мобілізації

У Росії заявили про припинення мобілізації
Міністерство оборони Російської Федерації заявило про припинення видачі повісток військовозобов'язаним. Фото: gur.gov.ua

Міністерство оборони Російської Федерації заявило про припинення видачі повісток військовозобов'язаним.

Однак указу російського президента Володимира Путіна про завершення мобілізації поки немає. Про це йдеться на сайті міноборони країни-загарбниці.

"За дорученням міністра оборони РФ Сергія Шойгу генеральним штабом збройних сил РФ направлено вказівки командувачам військ військових округів і командувачу Північного флоту до 1 листопада доповісти про завершення заходів часткової мобілізації", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які плани РФ на новомобілізованих – у Генштабі розкрили

У заяві стверджують, що "відповідно до цих вказівок, всі заходи, пов'язані із закликом на військову службу військовими комісаріатами спільно з органами виконавчої влади суб'єктів РФ громадян, які перебувають у запасі, припинені".

Як пише російське видання "Медуза", військкоматам наказано з 31 жовтня повернутися до роботи у штатному режимі.

"Надалі вони займатимуться лише прийомом добровольців та кандидатів для проходження військової служби за контрактом", – повідомляє росЗМІ.

Путін описав співвідношення між мобілізованим персоналом для бойових та допоміжних операцій в Україні як 50 на 50. Таке співвідношення передбачає, що загалом 150 тис. мобілізованих військовослужбовців буде розгорнуто для бойових дій в Україні після завершення навчання, імовірно, десь у листопаді.

Під час контрнаступу Збройних сил України на східному фронті в полон потрапила велика кількість мобілізованих росіян. Частина з них провоювали 12 днів.

Російські окупанти зазнають значних втрат в Україні. Мобілізовані росіяни не мають практичних навичок застосування основних видів озброєння, повідомляв Генштаб.

Окупанти завезли в Україну понад 8 тис. найманців ПВК "Вагнера", розповіла українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили про припинення мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі