четвер, 27 жовтня 2022 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Які плани РФ на новомобілізованих – у Генштабі розкрили

Які плани РФ на новомобілізованих – у Генштабі розкрили
Основне залучення російських новомобілізованих буде вже протягом півтора-двох тижнів. Фото: gur.gov.ua

Основне залучення російських новомобілізованих буде вже протягом півтора-двох тижнів.

Про плани Російської Федерації на них повідомив під час брифінгу 27 жовтня заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

Країна-загарбниця спробує мобілізованими стримати наступ ЗСУ і доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат. Також РФ планує сформувати повністю нові підрозділи, зокрема танкові, мотострілецькі та артилерійські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульна поліція полонила групу "мобіків" з Бєлгородської області

Громов відзначив, що мобілізація студентів в ОРЛО викликала напругу серед місцевих. Після цього голова бойовиків так званої ЛНР Леонід Пасічник видав "розпорядження" про нібито звільнення з військової служби окремої категорії громадян.

"Однак через позицію військових планується демобілізувати студентів лише впродовж 2-3 місяців, замінюючи їх новими мобілізованими", – додав Громов.

В ОРДО, за його словами, очікується чергова група мобілізованих в'язнів. Голова так званої ДНР Денис Пушилін підготував проєкт "указу" про мобілізацію окремих громадян. Згідно з ним, на військову службу призвуть понад 300 в'язнів.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Майже 1 млн росіян втекли з РФ в інші країни. 14 жовтня Путін заявив, що "часткова" мобілізація в Росії має завершитись протягом двох тижнів.

Станом на середину жовтня в рамках мобілізації в Російській Федерації призвали майже 200 тис. осіб. Це приблизно 66% від заявленого плану, заявили в Міноборони України.

Під час контрнаступу ЗСУ на східному фронті в полон потрапила велика кількість мобілізованих росіян. Частина з них провоювали 12 днів.

Зараз ви читаєте новину «Які плани РФ на новомобілізованих – у Генштабі розкрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі